38.6 C
Arges
16 iulie, 2024

186 de kilograme de droguri, confiscate în Portul Constanţa. Acestea ar fi trebuit să ajungă în Ucraina

Sunt percheziţii DIICOT la traficanţii de stupefiante de mare risc care duceau drogurile din România în Ucraina. Acestea erau introduse în ţară prin Portul Constanta. Nu mai puţin de 186 de kilograme de heroină au fost găsite.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus, astăzi, în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de

de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

La data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate, formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

Citeşte şi:

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și ulterior arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că inculpații au fost coordonați de un cetățean străin, turc, aflat pe teritoriul României.

În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/droguri-confiscate-portul-constanta-romania-ucraina-688305.html

Ultimă oră

Același autor