11.4 C
Arges
18 octombrie, 2024

Ciolacu şi Grindeanu spun că anul acesta se dau în circulaţie zeci de km din Autostrada A7

Până la finalul anului vor fi daţi în circulaţie zeci de kilometri din Autostrada A7, spune premierul Marcel Ciolacu, joi, la o vizită pe şantierul autostrăzii.

Sorin Grindeanu spune că patru loturi din A7 vor fi deschise în acest an.

Ciolacu şi Grindeanu spun că anul acesta se dau în circulaţie zeci de km din Autostrada A 7

„Din discuţiile avute cu domnul ministri şi cu constructorul, anul acesta se vor da în folosinţă 84,6 kilometru de la Buzău la Focşani şi mai sunt cele două loturi, dintre Ploieşti şi Pietroasele, aproape încă 50 de kilometri”, a spus preemierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu date concrete privind circulaţia pe aceste loturi. „Până la sfârşitul acestui an se va circula între Buzău şi Focşani pe autostradă”, spune Grindeanu.

„Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulaţie lotul de lângă Focşani, lotul 4, acea cocoaşă, cum este ştiută. După o săptămână vom da în circulaţie loturile 1 şi 2. După altă săptămână o să dăm în circulaţie pe Craiova, pe Drumul Expres, şi după încă o săptămână venim din nou aici şi dăm drumul la lotul 3”, a spus Grindeanu.

Dacă datele lui Grindeanu vor fi respectate, până la 1 decembrie toate cele 4 loturi vor fi date în circulaţie.

„La acest pod lucreză zilnic cam 250 de muncitori. Vor termina acest pod, deşi ar trebui să se lege cu acest lot, care încă este în lucru, dar ei spun că vor termina acest pod până la sfârşitul anului. Nu încurcă în schimb circulaţia pentru că urcarea pe autostradă se face mai încolo. Aş vrea să spun un lucru important: termenele pe loturile 1 şi 4 să ştiţi că sunt în mai 2025 şi termenele pe loturile 2 şi 3 sunt decembrie 2025. Deci vorbim de devansare pe două dintre loturi cu un an, pe celelalte două cu 6 luni”, a mai spus Grindeanu.

Acesta a precizat că asta nu înseamnă că de la Focşani în sus, pentru că este acelaşi constructor, pe Focşani – Bacău şi pe Bacău – Paşcani, nu se va întâmpla acelaşi lucru.

„La anul se vor da în circulaţie şi loturile înspre Nord până spre Paşcani. E un lucru important”, a mai spus ministrul.

Autostrada A 7 Ploieşti – Siret este propusă pe traseul Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret.

De asemenea, Grindeanu a precizat că a fost, joi, şi pe Autostrada Piteşti – Sibiu, unde stadiul lucrărilor este avansat, astfel că deşi termenul este decembrie 2025 pe lotul Piteşti – Curtea de Argeş, pe primii 15 – 16 kilometri se va circula din această toamnă.

În cadrul conferinţei de vineri, ministrul a oferit detalii despre progresele înregistrate pe Autostrada A7. Potrivit acestuia, loturile de la Focşani la Bacău au ajuns la un stadiu de execuţie de 50%, iar porţiunile de la Bacău la Paşcani sunt la 30-40%. Grindeanu estimează, totuşi, că la sfârşitul anului viitor se va putea circula pe autostradă până la Paşcani.

În ceea ce priveşte licitaţiile pentru segmentul Paşcani-Suceava, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie, iar proiectul vizează conectarea României la graniţa cu Ucraina.

Grindeanu a menţionat şi că cele două loturi dintre Ploieşti şi Buzău vor fi date în circulaţie în această toamnă, deşi există un punct critic pe lotul Dumbrava-Mizil. Constructorul a asigurat că această problemă va fi depăşită, permiţând astfel utilizarea celor aproximativ 50 de kilometri care compun cele două loturi, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 13:28

astăzi, 13:08

astăzi, 13:04

astăzi, 12:51

astăzi, 12:39

astăzi, 12:26

astăzi, 12:11

astăzi, 11:35

astăzi, 10:18

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/ciolacu-si-grindeanu-spun-ca-anul-acesta-se-dau-in-circulatie-zeci-de-km-din-autostrada-a7-22518679

Ultimă oră

Același autor