25.8 C
Arges
16 iulie, 2024

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, mesaj către adolescenți: „Vă puteți distra și fără droguri”

Publicat: 26/08/2023, 16:50

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a precizat, sâmbătă, că a vorbit cu mai mulți adolescenți din Argeș despre consumul de droguri și le transmite tinerilor că se pot distra și fără a consuma astfel de substanțe.

„Dacă adulții ar sta mai des de vorbă cu ei, i-ar înțelege mult mai bine! Am vorbit relaxat aseară două ore și ceva cu adolescenți din Argeș. 14-20 de ani. Aproape toți mi-au spus că știu pe cineva care consumă droguri. I-am întrebat: ați avea curajul să demascați un furnizor de droguri? Mulți au zis că da.

Sunt tineri, sunt cool, dar pe umerii lor există o imensă presiune. Care vine fie din familie, fie de la școală, din absolut orice cauză. Și tentații sunt peste tot. De la petrecerile unde „prietenul unui prieten” îți oferă ceva până la colegii care îți spun că „strici atmosfera” dacă refuzi să consume”, a scris pe Facebook,

În contextul consumului de droguri în rândul tinerilor, Ministrul Justiției a vorbit și despre accidentul cumplit de la 2 Mai.

„Tinerii trebuie să fie informați, să știe unde găsesc sprijin, cum să se ferească”

„Este terenul fragil pe care traficanții și dealerii de droguri îl exploatează la extrem. Și până la o tragedie de genul celei de la 2 Mai linia de demarcație este tare subțire. De aceea, tinerii trebuie să fie informați, să știe unde găsesc sprijin, cum să se ferească. Dezbaterea de vineri seara, la Mioveni, „Drogurile la volan = închisoare”, despre toate acestea a fost”, a mai scris Alina Gorghiu.

Ministrul Jutiției a mai precizat că a mers apoi cu adolescenții cu care a stat de vorbă la un festivalde muzică.

„Atmosferă plăcută, tinerii lasă garda jos și se simt bine. Poate de aceea, în colțurile festivalurilor de muzică pândesc traficanții de droguri. Le spun tuturor tinerilor: te poți distra și fără droguri!”, a mai scris Alina Gorghiu.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

01 Sep, 11:54

Știri externe –

01 Sep, 11:47

Știri politice –

01 Sep, 11:45

Ultima oră

01 Sep, 11:30

01 Sep, 11:23

01 Sep, 11:20

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/alina-gorghiu-ministrul-justitiei-mesaj-catre-adolescenti-va-puteti-distra-si-fara-droguri-20041132

Ultimă oră

Același autor