35.5 C
Arges
16 iulie, 2024

Argeş: 41 de pisici, găsite într-un apartament dintr-un bloc din Piteşti, în condiţii necorespunzătoare/ Proprietara, dusă la audieri

vineri, 14:26

Un număr de 41 de pisici au fost găsite de poliţiştii de la Protecţia Animalelor Argeş într-un apartament de bloc din Piteşti, unde proprietara nu le asigura condiţii corespunzătoare, existând posibilitatea ca felinele să aibă afecţiuni virale şi bacteriene. Femeia, în vârstă de 57 de ani, a fost dusă la audieri.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a anunţat, vineri, că poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor Argeş au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în care se fac cercetări privind schingiuirea animalelor, conform art. 25, alin.3, lit.b din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

În baza autorizării din partea instanţei competente, poliţiştii au făcut o percheziţie, la locuinţa unei femei de 57 de ani, din Piteşti, unde, într-un apartament de bloc, au fost identificate 41 de feline.

”În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia în cauză nu ar fi asigurat condiţii optime de bunăstare, asistenţă medicală, spaţiu de mişcare, existând posibilitatea ca animalele deţinute să sufere afecţiuni virale şi bacteriene. De asemenea, atât în locuinţă cât şi pe scara blocului persista un miros puternic de dejecţii, existând riscul răspândirii unor infecţii către locatarii aceluiaşi imobil”, a arătat IPJ Argeş.

Ca urmare, poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Argeş au luat măsuri pentru protecţia animalelor aflate într-o situaţie de pericol, felinele fiind predate unei asociaţii de profil din comuna Moşoaia.

Femeia a fost dusă la sediul poliţiei, în baza unui mandat de aducere, pentru audieri.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/arges-41-de-pisici-gasite-intr-un-apartament-dintr-un-bloc-din-pitesti-in-conditii-necorespunzatoare-proprietara-dusa-la-audieri-1922402606002023101421338125

Ultimă oră

Același autor