11.2 C
Arges
16 septembrie, 2024

Argeş: O şcoală construită din containere va fi pusă în funcţiune în satul Tufanu, unde peste 200 de copii făceau 7 kilometri , prin pădure, pentru a ajunge la cursuri – FOTO

astăzi, 15:39

O şcoală modulară, construită din containere racordate la utilităţi, va fi pusă în funcţiune, din acest an şcolar, în localitatea argeşeană Tufanu, din comuna Mălureni. Cei peste 200 de copii din acest sat erau nevoiţi să meargă la şcoală pe jos, şapte kilometri, străbătând o pădure.

Prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu, a anunţat că joi a fost făcută recepţia şcolii din satul Tufanu. Potrivit acestuia, este prima unitate de învăţământ modulară din ţară realizată exclusiv cu resurse de la Rezervele Statului.

„Opt containere modulare au fost amplasate în satul Tufanu. Proiectul a presupus ca în locaţia respectivă să fie turnate platforme betonate, iar odată aşezate, containerele să fie legate la apă şi curent. Vor exista, astfel, săli de clasă noi, grupuri sanitare, iar unul dintre containere va servi drept spaţiu de depozitare lapte-corn. Din acest an şcolar, la Tufanu, copiii vor avea acces la învăţământ începând cu grădiniţa, până acum, doar un vis pentru ei! Preşcolarii vor învăţa în cele mai noi spaţii, iar clasele I-VIII vor învăţa pe schimburi”, a declarat prefectul Dragoş Predescu.

De noua unitate de învăţământ vor beneficia 204 copii din satul Tufanu, care până anul acesta făceau naveta prin pădure.

Noua unitate de învăţământ va fi predată de către Instituţia Prefectului judeţului Argeş autorităţilor locale.

Sursa: https://www.news.ro/social/arges-o-scoala-construita-din-containere-va-fi-pusa-in-functiune-in-satul-tufanu-unde-peste-200-de-copii-faceau-7-kilometri-prin-padure-pentru-a-ajunge-la-cursuri-foto-1922403929392024081521716494

Ultimă oră

Același autor