9.1 C
Arges
28 octombrie, 2024

Băutura pe care preoţii o consumă zilnic pentru detoxifierea organismului şi stimularea imunităţii. Se prepară de sute de ani în mănăstiri

Băutura pe care o beau monahii pentru detoxifierea organismului şi stimularea imunătăţii se prepară de sute de ani în mănăstiri.

Sursa foto: Captură Youtube Trinitas TV

Băutura pe care o consumă preoţii în mănăstiri pentru

a organismului şi stimularea imunităţii reprezintă şi un element gastronomic specific românesc.

Această băutură are un gust acrişor şi este bogată în vitaminele B şi C, minerale şi oligoelemente precum seleniu şi crom.

Băutura pe care preoţii o consumă în fiecare zi pentru detoxifierea organismului şi stimularea imunităţii este borşul din tărâţe de grâu.

Borşul de tărâţe este extrem de nutritiv şi combate slăbiciunea şi oboseala.

Borşul de tărâţe, băutura pe care preoţii o consumă pentru imunitate şi detoxifiere

Preoţii de la Mănăstirea Slănic din Argeş folosesc această băutură pentru a detoxifia organismul, pentru a stimula sistemul imunitar, dar şi pentru a întări sistemului osos.

Băutura de tărâţe este folosită şi în cazuri de indigestie datorită aportului de probiotice naturale, dar și pentru că ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Pentru a beneficia de bacteriile probiotice din borș, acesta trebuie consumat în stare crudă. Atunci când este fiert în ciorbe, borșul își pierde calitățile probiotice.

Datorită conținutului său bogat în vitamina c și substanțe antioxidante, borșul poate contribui la stimularea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor.

Mai mult decât atât, datorită conținutului său de antioxidanți și substanțe detoxifiante, borșul poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea ficatului, scrie

Reţetă mănăstirească de borş de tărâţe

Ingrediente borş de tărâţe

Pentru huște (tărâțe fermentate):

100 g tărâțe proaspete

1 lingură zahăr

7 g drojdie uscată

1 litru apă caldă (maxim 40°c)

Timp fermentație: 12 h

Pentru borșul de tărâțe (recipient de 7 – 10 l):

100 g huște

200 g tărâțe proaspete

5 litri apă caldă (maxim 40°c)

Timp fermentație: 48 – 72 h

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/bautura-consuma-preoti-detoxifiere-organism-prepara-sute-de-ani-manastiri-688298.html

Ultimă oră

Același autor