9.1 C
Arges
28 octombrie, 2024

Bugetul Argeșului adus, de prefectură, în zodia „caprei vecinului”/Marcel CIOLACU: O s-o rezolvăm

Publicat: 26/10/2024, 15:58

Prefectura Argeș a atacat, în integralitatea sa, Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr.199/27.06.2024 privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș, pe anul 2024, blocând, astfel, proiectele de dezvoltare pentru trei sferturi dintre localitățile județului și, implicit, au pus în pericol viața multor argeșeni. 450 de miliarde de lei riscă să fie pierduți de Argeș din cauza faptului că, deși instanța a dat câștig de cauză CJ Argeș, Prefectura Argeș a revenit cu o nouă contestație. Aflat în vizită în Argeș, premierul Marcel Ciolacu a povestit despre cum se poate debloca această situație și ce a generat-o.

Unul dintre subiectele abordate de șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, în timpul vizitei din Argeș a fost și blocarea bugetului Consiliului Județean Argeș, din cauza unei contestații depusă în instanță de Prefectura Argeș. Deși există o decizie judecătorească favorabilă Consiliului Județean Argeș, prefectul județului n-a ținut cont de faptul că vor fi blocate foarte multe proiecte de investiție și mulți argeșeni vor suferi din cauza unei astfel de situații.

Referitor la acest aspect, premierul Ciolacu spune că este un caz din seria „să moară ți capra vecinului”.

Sunt 45 de milioane, bani vechi mea îmi spune, îmi tot spune de vreo lună această situație de la dumneavoastră. Mi se pare rușinoasă situația. Din ambiții politice să blochezi în instanță niște bani pe care tu știi că argeșenii îi vor pierde, stând acest litigiu în instanță. Mi se pare o abordare de anii 92. Abordarea corectă, ar fi trebuit ca liderii politici să se așeze la masă și să găsească o soluție, mai ales că avem o decizie în instanță care a fost favorabilă Consiliului Județean, să continui demersul după ce un magistrat ți-a spus: „Consiliul Județean are dreptate”, să continui demersul numai de dorința de a muri și capra vecinului și să afectezi întreg județul, mi se pare, repet, o abordare din anii 90-92, maxim ’96. Nu am mai auzit în alt loc din țară așa ceva.

Premierul Ciolacu a dat asigurări argeșenilor că va găsi o soluție pentru ca banii să nu se piardă din cauza unor orgolii politice de pe urma cărora au de pierdut doar argeșenii.

Ce-mi asum eu este faptul că, împreună cu domnul Mînzână, vom găsi acea rezolvare astfel încât reprezentanții comunităților și argeșenii să nu sufere pe o răzbunare politică, fiindcă nu este corect și cred că aici este rostul nostru, al Guvernului, să avem această discuție. Și o s-o rezolvăm.

Printre proiectele care riscă să piardă finanțarea se numără: achiziționarea Sistemului hemodinamic la Spitalul Județean, reparații la instalația electrică a Spitalului Județean, modernizarea sistemului informatic pentru creșterea calității serviciilor la Spitalul de Pediatrie, accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea compartimentelor Spitalului Județean, cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene de la Spitalul de Recuperare Respiratorie și Pneumologie „Sf. Andrei” Valea Iașului, ceea ce înseamnă și rambursarea integrală a sumelor deja obținute, alimentarea de rezervă cu energie pentru funcționarea aparaturii medicale de la Spitalul Valea Iașului, achiziționarea de aparatură medicală în Spitalul de Recuperare Brădet și Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești.

CITEȘTE ȘI:

A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

26 Oct, 15:54

Știri –

26 Oct, 15:38

Actualitate –

26 Oct, 15:21

Ultima oră

Știri politice –

26 Oct, 15:13

26 Oct, 15:06

HOROSCOP –

26 Oct, 14:42

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/bugetul-argesului-adus-de-prefectura-in-zodia-caprei-vecinului-marcel-ciolacu-o-s-o-rezolvam-20338598

Ultimă oră

Același autor