23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Captură record de ecstasy în România. Droguri de 4 milioane de euro, ascunse într-o parcare din Argeș

Autorităţile judiciare au reţinut doi cetăţeni turci suspectaţi de trafic de droguri de mare risc. Aceştia se stabiliseră în judeţul Argeş, iar într-o parcare privată din acest judeţ anchetatorii au descoperit cea mai mare cantitate de ecstasy din România, peste 230.000 de comprimate, în valoare de 4 milioane de euro, scrie News.ro.

”Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfăşurat o operaţiune de investigaţie amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro”, anunţă, marţi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a doi bărbaţi, cetăţeni turci, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

”S-a reţinut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, bărbaţii (aflaţi într-o comună din judeţul Argeş unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat şi deţinut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc). În urma percheziţiei efectuate în cauză, au fost descoperite şi ridicate dintr-o remorcă garată în incinta unei parcări private din judeţul Argeş, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conţinând în total 231.997 comprimate ecstasy”, a mai transmis sursa citată.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/captura-record-de-ecstasy-in-romania-droguri-de-4-milioane-de-euro-ascunse-intr-o-parcare-din-arges-2536753

Ultimă oră

Același autor