23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Captură record de ecstasy în România. Droguri în valoare de 4 milioane de euro, descoperite în Argeş

Doi cetăţeni turci, stabiliţi în Argeş, au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc, după ce au fost prinşi cu peste 230.000 de comprimate de ecstasy, în valoare de aproape 4 milioane de euro, fiind cea mai mare cantitate descoperită în România.

Sursa foto: DIICOT I Poliția Română

Procurorii DIICOT au dispus, marți, reținerea a doi inculpați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de

de mare risc. La percheziții au fost găsite 231.997 comprimate ecstasy într-o remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

„S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, inculpații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) au depozitat și deținut în vederea vânzării, cantitatea totală de 231.997 comprimate ecstasy (MDMA, drog de mare risc).

În urma percheziției efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș, 46 de pungi în greutate de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy”, potrivit unui comunicat de presă.

DIICOT precizează că urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog. Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/captura-record-exstasy-romania-droguri-4-milioane-euro-descoperite-arges-688437.html

Ultimă oră

Același autor