7.7 C
Arges
23 aprilie, 2024

Cea mai mare sumă primită pentru expropriere pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Ajunge la milioane de lei

Construcția tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești vine la pachet cu 406 exproprieri. Cea mai mare sumă ajunge la milioane de lei.

Sursa foto: Profimedia Images

În acest an vor începe lucrările pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, parte integrantă a A1 București-Nădlac. Tronsonul, cel mai lung dintre cele cinci de pe această porțiune, cu o lungime de 37,4 kilometri, se întinde între localitățile Cornetu, județul Vâlcea și Tigveni, județul Argeș.

Conform informațiilor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au fost emise 676 de decizii de expropriere și despăgubiri pentru persoane fizice și companii din județele Argeș și Vâlcea.

Recomandare din top articole

Cele mai multe

, în total 406, au loc în patru comune din Argeș: Cepari (65), Sălătrucu (180), Șuici (110) și Tigveni (62). Restul de 270 de exproprieri au loc în două comune din Vâlcea: Perișani (183) și Racovița (87). Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 16,1 milioane de lei.

Dintre toate acestea cea mai mare despăgubire pentru acest tronson va fi acordată companiei Hidroelectrica pentru demolarea unei construcții industriale situate pe domeniul privat în comuna Șuici. Construcția industrială în cauză are o suprafață de 4.566 de metri pătrați, iar valoarea despăgubirii se ridică la 4,97 milioane de lei, reprezentând aproximativ o treime din totalul despăgubirilor acordate pentru exproprierile de pe acest tronson.

În plus, în comuna Șuici se înregistrează o altă compensație semnificativă, de 2,2 milioane de lei, destinată firmei Gadova Consulting pentru demolarea unei construcții industriale cu o suprafață de 190 de metri pătrați.

În ceea ce privește persoanele fizice, cea mai semnificativă compensație va fi acordată unei familii din comuna Sălătrucu, în valoare de aproape 179.000 de lei, pentru demolarea unei case cu o suprafață de 94 de metri pătrați.

Pe de altă parte, cea mai mică compensație acordată este de 17,25 lei, pentru un teren de 15 metri pătrați, tot din comuna Sălătrucu.

În județul Vâlcea, cea mai substanțială compensație se ridică la 426.000 de lei și va fi acordată unei familii din comuna Perișani pentru demolarea unei anexe de 565 de metri pătrați.

Finalizarea lucrărilor la secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești este planificată cel târziu în toamna anului 2027, iar valoarea totală a lucrărilor se estimează la 5,3 miliarde lei fără TVA, potrivit

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/exproprieri-tronson-3-autostrada-sibiu-pitesti-cea-mai-mare-suma-705572.html

Ultimă oră

Același autor