23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Cifrele zilei privind lupta cu drogurile în România. Predoiu: E adevărul în stare pură

24 oct 2023, 17:22

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a prezentat cifrele oficiale în lupta cu combaterea drogurilor.

‘Aș vorbi despre 3 lucruri: priorități, eforturi, rezultate. În ceea ce privește prioritățile, încă înainte de a pune piciorul în Ministerul Afacerilor Interne, am stabilit clar de la Parlament că una dintre cele mai importante priorități a MAI va fi combaterea traficului de droguri, a crimei organizate și a traficului de ființe umane. Am continuat această prioritizare prin ședințe interne, cu toate structurile, cu armele. De asemenea, în cadrul Poliției Române, am făcut planuri, am instructat punerea lor în aplicare. S-au lansat mii de operațiuni, pe toată pleiada de instituții a MAI.’, a declarat Cătălin Predoiu.

‘Cu privire la eforturi cred că cel mai bine ar fi să vă ofer câteva cifre pentru că ele conving, reprezintă adevărul în stare pură. Doar în materie de combatere a drogurilor, în ultimele luni au fost lansate peste 695 de acțiuni operative. 2.287 de percheziții domiciliare s-au făcut. Au fost destructurate 42 de grupuri de crimă organizată. Au fost efectuate acțiuni delegate de procurori pentru cercetare penală, respectiv 22.240 de ordonanțe de delegare date de DIICOT. Au fost procesate 8.972 de sesizări penale. Au fost trimise în judecată peste 1.000 de persoane, 1.137 de persoane dacă nu mă înșel au fost reținute și 937 arestate. Acestea fiind măsurile aplicate celor ce fac trafic de droguri.’, a spus Predoiu.

‘Despre drogurile în sine, au fost capturi importante, respectiv peste 650 de kilograme de droguri de risc și mare risc, peste 1 milion 200 de mii de comprimate de droguri de risc și mare risc. A fost confiscată peste 1 tonă și jumătate de masă verde, pastile și de tot felul de tipuri de droguri de risc și mare risc.’, a spus Cătălin Predoiu, la România TV, într-o emisiune moderată de Laura Duță.

‘Recent, au fost 3 cazuri foarte complicate, unul din care a rezultat confiscarea a 230.000 de pastile ecstasy. A fost o operațiune transnațională, care a inclus operațiuni și în Portul Constanța. În ultimii ani, au fost astfel de capturi. Doar în luna octombrie au fost acțiuni importante la Neamț, Timișoara, Argeș, unde au fost capturi de peste 1 tonă și jumătate de masă verde, sute de kilograme de cannabis, 186 de kilograme de heroină capturate la Argeș. Au fost acțiuni desfășurate, fie de Direcția de Combatere a Crimei Organizate, fie de Birouri, Brigăzi și Serviciile Teritoriale de combatere a criminalităţii organizate, în cooperare cu DIICOT, este adevărat. Dar este munca polițiștilor pe care aș vrea să o apreciez. S-au angajat foarte hotărât în aceste acțiuni și vor continua!’, a mai spus ministrul Cătălin Predoiu.

24 oct 2023, 17:39

Sursa: https://www.dcnews.ro/cifrele-zilei-privind-lupta-cu-drogurile-in-romania-predoiu-e-adevarul-in-stare-pura_935430.html

Ultimă oră

Același autor