23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Control la Spitalul de Pediatrie Piteşti – Echipele au constatat riscuri în caz de incendiu, inclusiv paturi mobile mai late decât uşile. Angajaţii unei firme, găsiţi fumând în spital

astăzi, 10:57

Un control care se desfăşoară în această perioadă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti a scos la iveală faptul că reprezentanţii unităţii sanitare nu respectă regulile în ceea ce priveşte organizarea împotriva incendiilor. Verificările arată că nu există plan de evacuare în caz de incendiu, iar în mai multe secţii paturile mobile sunt mai late decât uşile, ceea ce ar afecta evacuarea copiilor bolnavi în caz de incendiu. În plus, angajaţii unei firme, care fac lucrări de reabilitare în spital, au fost găsiţi fumând la unul dintre etaje.

Verificările la Spitalul de Pediatrie din Piteşti sunt făcute de o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii, din ordinul prefectului de Argeş, Radu Perianu.

”Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au constatat mai multe nereguli pe linie de organizare în instituţie în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor. Nu este actualizat planul de evacuare în caz de situaţii de urgenţă, nici planurile privind managementul situaţiilor de urgenţă. În incinta unităţii spitaliceşti, la secţiile de pe mai multe etaje, paturile mobile sunt mai late decât uşile, lucru care poate afecta evacuarea pacienţilor în caz de urgenţă”, a afirmat, joi, Radu Perianu.

Conform acestuia, la etajul şase al spitalului, unde se desfăşoară lucrări de reabilitare, inspectorii ISU care participă la control au găsit mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind fumatul. Este vorba despre personal al societăţii comerciale care se ocupă de lucrări, firma pentru care aceştia lucrează fiind amendată cu 1.000 de lei.

În acelaşi spital, echipa de control a constatat că trei saloane ale secţiei Oftalmologie necesită igienizare, în blocul alimentar, pe unele porţiuni ale plafonului sunt urme de infiltraţii cauzate de lucrările care sunt la nivelul superior, iar pavimentul are fisuri, iar la Anestezie-Terapie Intensivă nu se asigură normativul de personal medical superior.

”Din păcate, există doar 2 medici ATI care lucrează cu spitalul în baza unui contract de colaborare. Posturile libere au fost scoase la concurs, dar nu au fost ocupate”, a explicat prefectul de Argeş.

Sursa: https://www.news.ro/social/control-la-spitalul-de-pediatrie-pitesti-echipele-au-constatat-riscuri-in-caz-de-incendiu-inclusiv-paturi-mobile-mai-late-decat-usile-angajatii-unei-firme-gasiti-fumand-in-spital-1922405721252023091021322140

Ultimă oră

Același autor