23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Cursa automobilistică de la Câmpulung, anulată după ce un spectator a murit în urma unui accident în care a fost implicată una dintre maşinile înscrise în competiţie

ieri, 23:10

Organizatorii etapei de la Câmpulung din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă anunţă anularea competiţiei de duminică, 22 octombrie, în urma accidentului în care un bărbat de 35 de ani a murit, după ce a fost lovit de unul dintre bolizii înscrişi în competiţie, al cărui pilot a pierdut controlul într-un viraj. Organizatorii competiţiei subliniază că primele verificări arată că bărbatul accidentat nu a respectat dispoziţiile forţelor de ordine şi se afla într-un loc interzis publicului.

„Organizatorii, în acord cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv, au decis anularea competiţiei de duminică, 22 octombrie. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului”, au transmis, sâmbătă seară, organizatorii cursei automobilistice de la Câmpulung.

„Din nefericire, în urma unui incident cu unul din piloţii noştri experimentaţi, în urma unei ieşiri în decor, a fost accidentat un spectator. S-au declanşat toate procedurile specifice unui astfel de eveniment, ambulanţa a fost acolo în timp util, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din Câmpulung acolo unde a fost convocată o celulă de criză, s-au făcut absolut toate eforturile (…) persoana respectivă a fost pentru moment echilibrată, s-a declanşat procedura de chemare a elicopterului SMURD pe stadionul municipal Câmpulung, dar lucrurile nu au decurs aşa cum ne-am fi aşteptat şi în drum spre stadion starea pacientului s-a deteriorat de aşa manieră încât s-a făcut practic imposibilă deplasarea către Bucureşti. Manevrele de resuscitare am înţeles că au fost făcute timp de 45 de minute după care s-a declarat decesul. Suntem cu toţii consternaţi şi solidari în primul rând cu familia greu încercată”, a declarat, sâmbătă seară, organizatorul competiţiei din judeţul Argeş, Iulian Nicolaescu.

Acesta a precizat că, din punct de vedere organizatoric, au fost făcute toate demersurile şi obţinute toate avizele pentru ca spectatorii la cursa automobilistică să fie în siguranţă.

„Din punctul nostru de vedere, lucrurile au fost organizate aşa cum trebuie. Nu vreau să mă scuz, dar atât noi, pe parte organizatorică, cât şi pe parte de dispozitiv de securitate a competiţiei au fost făcute toate demersurile, am avut absolut toate avizele, oameni au fost instruiţi şi au fost plasaţi la locurile care trebuiau însă, din informaţiile pe care le avem la acest moment, practic a fost o nerespectare a dispoziţiilor impuse de către forţele de ordine. Suntem cu toţii greu încercaţi dar trebuie să fim solidari şi gândul nostru de îndreaptă, în primul rând, către familia greu încercată”, a adăugat Nicolaescu.

Accidentul s-a produs sâmbătă, în cadrul celei de-a treia manşe de antrenamente a ultimei etape din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, desfăşurată la Câmpulung, pe traseul Lereşti-Voina.

„Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu şi maşina a ieşit de pe traseu. Bolidul s-a oprit într-o maşină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care se afla în zonă”, au transmis organizatorii.

Bărbatul accidentat în timpul cursei automobilistice avea 35 de ani şi era din Lereşti.

Sursa: https://www.news.ro/social/cursa-automobilistica-de-la-campulung-anulata-dupa-ce-un-spectator-a-murit-in-urma-unui-accident-in-care-a-fost-implicata-una-dintre-masinile-inscrise-in-competitie-1922401021002023102321355678

Ultimă oră

Același autor