11.2 C
Arges
16 septembrie, 2024

Drumul de acces spre Vârful Moldoveanu, rupt de o viitură. Turiști, blocați. „Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre această zonă!”

18.08.2024 08:07

18.08.2024 08:03

Fotografie de la Drift Shutterbug: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/2085998/

Drumul de acces spre Vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraş a fost rupt de o viitură, a anunţat, duminică, Serviciul Public Salvamont Argeş.

„Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt la 5 kilometri în amonte de confluenţa cu Zarna! Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu”, se arată într-o informare transmisă de Salvamont Argeş.

Conform aceleiaşi surse, salvamontiştii şi alte forţe solicitate în sprijin încearcă să evacueze oamenii rămaşi în partea superioară a drumului. Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România (2.544 de metri), reprezintă pe timpul verii un punct de atracţie pentru un număr foarte mare de turişti.

VEZI ȘI: Autoturism răsturnat pe DN 73; trei persoane au fost rănite

Trei persoane au fost rănite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 73, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş. Accidentul rutier a avut loc în comuna Stâlpeni, pompierii intervenind cu o autospecială şi o ambulanţa SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

„A fost identificat un singur autoturism implicat, care a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat şi a lovit gardul unei proprietăţi”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş. Accidentul s-a soldat cu trei victime, care au fost evaluate şi transportate la spital de către echipajele medicale.

18 aug 2024, 08:18

Sursa: https://www.dcnews.ro/drumul-de-acces-spre-varful-moldoveanu-rupt-de-o-viitura-va-rugam-sa-renuntati-la-toate-planurile-de-acces-spre-aceasta-zona_968863.html

Ultimă oră

Același autor