23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

EXCLUSIV | Copil de 10 ani, atacat cu pumnii, pe stradă, de un șef din Jandarmerie. Băiețelul a ajuns la spital

Un copil în vârstă de 10 ani a fost bătut și amenințat de un șef din Jandarmeria Argeș

Publicat: 12/09/2023, 07:00

Un șef din cadrul Jandarmeriei Argeș este anchetat de polițiști după ce, sâmbătă, ar fi atacat pe stradă un băiețel în vârstă de 10 ani, pe care l-ar fi lovit și umilit în fața altor copii de vârsta lui. Acesta a ajuns la spital, iar personalul medical a anunțat, de urgență, Poliția. Ofițerul ar fi încercat să-l determine pe tatăl copilului bătut să nu depună plângere, însă părintele victimei a refuzat.

Mihai Adrian Achimoiu, comandant de detașament în cadrul Jandarmeriei Argeș, și-a dus, sâmbătă, băiețelul într-un loc de joacă din Curtea de Argeș, preferat de copiii cu biciclete. În timp ce îl supraveghea pe cel mic, de la masa unei cârciumi, ofițerul ar fi avut impresia că un alt băiat i-a scuipat copilul.

Nervos, acesta s-a ridicat de la masă și, cu toate că băiatul său i-ar fi repetat, de mai multe ori, că nu a existat niciun incident, jandarmul s-a apucat să-l lovească pe celălalt copil

, după care l-a apucat de gât și l-a ridicat de la pământ. În timp ce-l ținea în aer, Achimoiu l-ar fi înjurat și l-ar fi amenințat că va mânca toată viața cu paiul.

După ce l-a lăsat jos, înainte să plece, ofițerul i-ar fi aplicat o nouă lovitură în cap, tot cu pumnul. Pentru că avea casca de biciclist, băiețelul a reușit să scape cu numai câteva vânătăi. Acesta nu i-a spus nimic tatălui său, însă, ulterior, a început să se simtă rău.

Medicii care au consultat copilul au anunțat Poliția

„Băiatul meu era înțepenit în zona gâtului și nu mai putea să întoarcă capul. Trebuia să se întoarcă cu totul. L-am dus la spital, la Curtea de Argeș, iar medicii care l-au consultat au anunțat imediat Poliția. A fost nevoie să venim cu el la București, la Spitalul dr.

, unde i-am făcut RMN. Din fericire, nu are nimic de ordin fizic, dar a rămăs cu sechele și necesită consiliere psihogică”, a declarat, pentru Gândul , Mucenic Curpaș, tatăl victimei.

Bărbatul a depus plângere la Poliția Curtea de Argeș, iar anchetatorii ar fi ridicat deja imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă și ar fi audiat mai mulți martori.

„Individul care mi-a agresat fiul, despre care am auzit că este cadru militar, ofițer cu funcție de conducere în cadrul Jandarmeriei, a încercat deja să mă contacteze, prin intermediul mai multor persoane, care mi-au transmis că mă roagă să-l iert. Din păcate pentru el, este vorba despre copilul meu, așa că plângerea își va urma cursul. În curând va fi depus la dosar și certificatul medico-legal”, a mai spus Curpaș.

Jandarmeria Română: „Sprijinim necondiționat instituțiile statului”

„Vă confirmăm faptul că pe data de 10.09.2023, la Poliția Curtea de Argeș a fost depusă o plângere pe numele unui cadru militar din Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș cu privire la o presupusă implicare a acestuia într-un caz de agresiune a unui minor.

Jandarmeria Argeș a sprijinit întotdeauna orice demers al autorităților statului pentru aflarea adevărului. Și în acest context ne reafirmăm disponibilitatea de sprijin necondiţionat pentru instituțiile statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, a anunțat Jandarmeria Română, la solicitarea Gândul .

CITIȚI ȘI:

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Magazin –

12 Sep, 07:44

Știri externe –

12 Sep, 07:22

Știri –

12 Sep, 07:21

Ultima oră

Video –

12 Sep, 00:49

HOROSCOP –

12 Sep, 00:00

Sport –

11 Sep, 23:21

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/exclusiv-copil-de-10-ani-atacat-cu-pumnii-pe-strada-de-un-sef-din-jandarmerie-baietelul-a-ajuns-la-spital-20052318

Ultimă oră

Același autor