23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

FOTO-VIDEO. Ninge în România. Imagini cu primul strat de zăpadă de pe Transfăgărășan și Transalpina

Publicat: 16/10/2023, 10:28

Luni s-a așternut primul strat de zăpadă pe drumurile Transalpina și Transfăgărășan. Drumarii au pornit deja utilajele și roagă șoferii să fie atenți când pornesc la drum prin aceste zone.

În noaptea de duminică spre luni, temperaturile au scăzut atât de mult în unele zone montane din România încât s-a așternut primul strat consistent de zăpadă din această toamnă.

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică cod galben, care anunță vânt până la orele prânzului în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h.

Prima zăpadă pe Transfăgărășan

Primii fulgi de zăpadă din acest an au căzut pe DN7C, pe Transfăgărășan. Salvamont Argeș a surprins, în imagini, stratul de zăpadă așternut la Baza de Salvare a Salvamont, la Cota 2000.

Drumarii transmit că luni au deszăpezit deja la Bâlea. Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care acționează pe cel mai cunoscut drum din România, pentru deszăpezire, spun că au intervenit, de dimineață, la Bâlea, pentru curățarea carosabilului.

Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Drumarii spun că deocamdată nu sunt probleme de circulație.

„Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiți să conducă în condiții de #iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece și în următoarele zile!”, transmite DRDP Brașov.

Prima zăpadă și pe Transalpina

A căzut prima zăpadă și pe Transalpina, iar drumarii au scos utilajele şi au deszăpezit.

Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova anunță că au acționat noaptea trecută pe DN 67C (Transalpina) cu 2 utilaje de deszăpezire, pentru a asigura un carosabil practicabil în condiții de siguranță.

A fost împrăștiat material antiderapant și s-a intervenit și cu lama acolo unde a fost cazul, conform Mediafax.

„Rugăm participanți la trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă dacă doresc să parcurgă drumuri unde temperaturile sunt scăzute sau unde sunt precipitații sub forma de ninsoare” – este mesajul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

A nins și la Voineasa

A început să ningă și la Voineasa, județul Vâlcea.

Pe pârtie s-a depus deja un strat subțire de zăpadă.

sursa video: Facebook DRDP Brașov

Sursa foto: Facebook Alex Vlad

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

17 Oct, 19:00

Știri externe –

17 Oct, 18:45

Actualitate –

17 Oct, 18:29

Ultima oră

17 Oct, 18:14

17 Oct, 18:02

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/ninge-romania-imagini-primul-strat-zapada-transfagarasan-20074396

Ultimă oră

Același autor