23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Grupare infracțională care se ocupa cu traficul internațional de heroină, destructurată în România – FOTO & VIDEO

09 oct 2023, 14:58

Se foloseau de importul de curmale din Iran pentru a disimula heroina.

La data de 9 octombrie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș , într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În fapt, la data de 26.05.2022, membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România ).

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.

În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, conform comunicatului DIICOT.

10 oct 2023, 19:08

Sursa: https://www.dcnews.ro/grupare-infractionala-care-se-ocupa-cu-traficul-international-de-heroina-destructurata-in-romania-foto-video_933429.html

Ultimă oră

Același autor