23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Grupare specializată în traficul internaţional de heroină, destructurată / Era formată din cetăţeni români şi străini, conduşi de un turc / Drogurile, destinate consumatorilor din Ucraina / Peste 180 de kilograme de heronină, găsite în Portul Constanţa

ieri, 14:36

O grupare internaţională de trafic de heroină dinspre Orientul Mijlociu spre Europa de Vest a fost destructurată pe teritoriul României. Gruparea, fiormată din români şi străini coordonaţi de un turc stabilit în România ducea drogurile în Ucraina. Peste 180 de kilograme de heroină au fost descoperite în Portul Constanţa, ascunse în transporturi de curmale.

”La data de 9 octombrie 2023, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Argeş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc”, anunţă, luni, IGPR.

Sursa citată a precizat că, la data de 26.05.2022, membrii unei grupări infracţionale organizate formată din cetăţeni români şi străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanţa, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operaţiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

”Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenţia grupării infracţionale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităţilor judiciare din această ţară o cerere de comisie rogatorie internaţională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activităţi judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor”, a mai transmis sursa citată.

În urma cooperării judiciare, au fost prinşi în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetăţeni români, care ar fi preluat şi deţinut transportul supravegheat, aceştia fiind reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv.

”Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetăţean străin (turc), aflat pe teritoriul României. În cursul acestei zile, cetăţeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală”, a mai transmis Poliţia Română.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/grupare-specializata-traficul-international-heroina-destructurata-era-formata-cetateni-romani-straini-condusi-turc-drogurile-destinate-consumatorilor-ucraina-peste-180-kilograme-heronina-gasite-1922403609002023101421341359

Ultimă oră

Același autor