35.5 C
Arges
16 iulie, 2024

Încep lucrările la o linie electrică vitală pentru Germania. Va transfera energie eoliană din nord în sud

Lucrările de construcţie la linia electrică de 700 de kilometri, care va transfera electricitatea produsă de vânt din nordul în sudul Germaniei, au început, a anunţat luni Ministerul Economiei.

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Linia subterană, SuedLink, este vitală pentru tranziţia energetică, deoarece nordul Germaniei are mai multe parcuri eoliene decât sudul ţării, unde oficialii s-au confruntat cu critici pentru că întârzie să construiască turbine.

De fapt, linia electrică ar fi trebuit să înceapă să funcţioneze în 2022, dar lucrările au fost amânate din cauza opoziţiei puternice din sud, în special din Bavaria.

O criză energetică declanşată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei a forţat în cele din urmă landurile din sud să cedeze, informează

Construcţia proiectului în valoare de 10 miliarde de euro va începe în cele din urmă cu lucrările la un tunel pe sub râul Elba, în cel mai nordic land Schleswig-Holstein, a precizat ministerul într-un comunicat.

Linia va transfera energie către landurile sudice bogate şi mari consumatoare de energie Bavaria şi Baden-Wuerttemberg.

Programată să fie finalizată în 2028, linia va avea o capacitate totală de transmisie de patru gigawaţi, suficientă energie pentru aproximativ 10 milioane de gospodării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 00:04

ieri, 23:06

5 sep 2023

duminică, 13:59

vineri, 14:32

ieri, 22:06

ieri, 18:02

ieri, 19:02

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/incep-lucrarile-la-o-linie-electrica-vitala-pentru-germania-va-transfera-energie-eoliana-din-nord-in-sud-22122085

Ultimă oră

Același autor