38.6 C
Arges
16 iulie, 2024

Ion Georgescu a fost suspendat din funcţia de primar al oraşului Mioveni

06 oct 2023, 15:06

Ion Georgescu a fost suspendat din funcţia de primar al oraşului Mioveni. Anunţul a fost făcut vineri, 6 octombrie, de către prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a dispus vineri suspendarea lui Ion Georgescu. Acesta a precizat că decizia vine ca urmare a faptului că edilul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar instrumentat de către procurorii DNA Piteşti, scrie

Atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Ciprian Mihail Ţurlea.

Amintim că Ion Georgescu Ion Georgescu, reţinut pentru trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (…), pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv”, se arată în decizia pronunţată, joi, de Tribunalul Argeş.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

DNA a anunţat, joi, că Ion Georgescu a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, se arată într-un comunicat transmis joi de DNA, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în acest context, la data de 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

10 oct 2023, 19:08

Sursa: https://www.dcnews.ro/ion-georgescu-a-fost-suspendat-din-functia-de-primar-al-orasului-mioveni_933127.html

Ultimă oră

Același autor