38.6 C
Arges
16 iulie, 2024

Ion Georgescu, suspendat din funcţia de primar al oraşului Mioveni, arestat pentru trafic de influenţă

vineri, 14:37

Prefectul judeţului Argeş a dispus vineri suspendarea lui Ion Georgescu, arestat pentru gtrafic de influenţă, din funcţia de primar al oraşului Mioveni. Atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Ciprian Mihail Ţurlea.

”Astăzi am decis suspendarea mandatului de primar al domnului Georgescu Ion”, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

El a citit ordinul emis, în care se arată că, având în vedere adresa Tribunalului Argeş din 6 octombrie, se suspendă mandatul de primar al oraşului Mioveni, deţinut de Ion Georgescu.

Decizia poate fi atacată în instanţă în termen de zece zile.

Actul este valabil până la încetarea măsurii aresului preventiv în cazul lui Georgescu.

Atribuţiile vor fi preluate de viceprimarul oraşului, Ciprian Mihail Ţurlea.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reţinut pentru trafic de influenţă, după ce a acceptat promisiunea remiterii a 30.000 de euro de la o persoană, pentru a facilita angajarea unei rude a acesteia ca medic în spitalul din oraş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

”În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I………., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în decizia instanţei făcută publică vineri.

Primarul Ion Georgescu a depus deja contestaţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că procurorii DNA – Serviciul teritorial Piteşti au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 5 octombrie, a suspectului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni, judeţul Argeş, pentru trafic de influenţă.

”În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menţionată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină «promisiunea» făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, afirmau procurorii.

În acest context, miercuri, în sediul Primăriei oraşului Mioveni, Georgescu ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Ion Georgescu a fost exclus, miercuri seară, din PSD, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean al PSD Argeş.

”Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni”, a transmis, miercuri seară, PSD Argeş, într-un comunicat de presă.

Filiala PSD Mioveni, însă, şi-a exprimat „susţinerea totală” faţă de primarul Ion Georgescu.

Sursa: https://www.news.ro/social/ion-georgescu-suspendat-din-functia-de-primar-al-orasului-mioveni-arestat-pentru-trafic-de-influenta-1922403706002023101421338145

Ultimă oră

Același autor