35.5 C
Arges
16 iulie, 2024

Mizerie cât cuprinde, infiltrații și doar doi medici pe ATI, rezultatele unui control neanunțat la Spitalul de Pediatrie „Pitești”

Mizerie cât cuprinde, infiltrații și doar doi medici pe ATI, rezultatele unui control neanunțat la Spitalul de Pediatrie „Pitești” / Sursa FOTO: Facebook

Publicat: 21/09/2023, 11:59

Un control făcut la Spitalul de Pediatrie Pitești a scos la iveală mai multe nereguli grave.

Este vorba despre igienizare deficitară, personal insuficient și nereguli la apărarea împotriva incendiilor.

Paturi mai late decât ușile

În caz de urgență, ar fi o problemă cu evacuarea

lor întrucât paturile mobile sunt mai late decât ușile.

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, anunță că la Spitalul de Pediatrie Pitești trei saloane ale Secției „Oftamologie” necesită igienizare. În plus, la Blocul Alimentar, pe unele porțiuni ale plafonului sunt urme de infiltrații cauzate de lucrările care sunt la nivelul superior, iar pavimentul are fisuri.

În Secția ATI nu se asigură normativul de personal medical superior. „ Din păcate, există doar 2 medici ATI care lucrează cu spitalul în baza unui contract de colaborare. Posturile libere au fost scoase la concurs, dar nu au fost ocupate” , susține Radu Perianu.

La etajul VI, acolo unde sunt lucrări de reabilitare, inspectorii ISU au găsit mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind fumatul. Este vorba despre personal al societății comerciale ce se ocupă de lucrări. Firma a fost amendată cu 1000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au constatat mai

pe linie de organizare în instituție în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor. Nu este actualizat planul de evacuare în caz de situații de urgență, nici planurile privind managementul situațiilor de urgență.

În spital, la secțiile de pe mai multe etaje, paturile mobile sunt mai late decât ușile, lucru care poate afecta evacuarea pacienților în caz de urgență.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

26 Sep, 10:50

26 Sep, 10:39

26 Sep, 10:30

Ultima oră

26 Sep, 09:38

26 Sep, 09:27

26 Sep, 09:19

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/mizerie-cat-cuprinde-infiltratii-si-doar-doi-medici-pe-ati-rezultatele-unui-control-neanuntat-la-spitalul-de-pediatrie-pitesti-20059225

Ultimă oră

Același autor