23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Pădure Trivale va fi transformată în ”pădure parc”. PNL acuză PSD. ”Este a noastră, a piteștenilor!”

01 sep 2023, 12:49

foto pexels

PNL acuză PSD că distruge o pădure pentru care, vreme de 13 ani, s-au făcut eforturi pentru a o proteja.

”Adio Pădure Trivale – arie protejată! Începând de azi, o dată cu ședința de Consiliu Local Municipal, pădurea este la mila samsarilor și a rechinilor imobiliari! Primarul PSD, Cristian Gentea a solicitat transformarea ei în pădure parc, anulând astfel munca și eforturile tuturor din ultimii 13 ani!

Chiar dacă piteștenii s-au pronunțat, astăzi, și în fața Primăriei Pitești, în favoarea transformării Pădurii Trivale în arie protejată, majoritatea PSD nu a ținut cont de opinia cetățenilor. Fără un dialog real și corect, primarul Cristian Gentea și majoritatea sa au împiedicat acest lucru în ședința de Consiliul Local. Piteștenii trebuie să știe acest lucru!

PNL Pitești a decis, în ședință de Birou Permanent Local, că va rămâne constant în decizia de a susține transformarea Pădurii Trivale în arie protejată, singura formă reală prin care această pădure poate fi protejată de la distrugere și de interesele care se află în spatele unei răzgândiri colective.

Din păcate, astăzi, o majoritate toxică a votat împotriva piteștenilor. Consilierii liberali Mihai Coteț, Cătălina Dumitrașcu, Sorin Apostoliceanu, Răzvan Șerbănoiu dar și senatorul PNL, Dănuț Bica au susținut în plenul ședinței necesitatea ca pădurea Trivale să devină arie protejată. Este trist că astăzi calea dialogului a fost pierdută în Consiliul Local Pitești.

PNL Pitești va analiza toate posibilitățile legale pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată, într-un final, arie protejată și cere organizarea unui Referendum. Pădurea Trivale este a piteștenilor. Ei trebuie informați corect și tot ei trebuie să decidă.

Pădurea Trivale este a noastră, a piteștenilor! Avem o mare responsabilitate, pentru că pădurea este moștenirea pe care trebuie să o lăsăm, mai departe, copiilor și nepoților noștri” arată un comunicat PNL Argeș.

01 sep 2023, 16:43

Sursa: https://www.dcnews.ro/padure-trivale-va-fi-transformata-in-padure-parc-pnl-acuza-psd-este-a-noastra-a-pitestenilor_928615.html

Ultimă oră

Același autor