25.8 C
Arges
16 iulie, 2024

Percheziții DIICOT, după ce aproape 200 de kilograme de heroină au intrat în țară, prin Portul Constanța. Cum au fost ascunse drogurile

Publicat: 09/10/2023, 15:11

Aproape 200 de kilograme de heroină au intrat în România, prin Portul Constanța, cu destinația Ucraina, conform informațiilor DIICOT, oamenii legii reușind să îi prindă în flagrant pe care au preluat transportul supravegheat.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare, luni, trei mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Perchezițiile au fost dispuse, din informațiile DIICOT, după ce, anul trecut, în 26 mai, membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin Portul Constanța, 186 kilograme heroină, care a fost ascunsă printre 16 tone de curmale importate din Iran, operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România.

Cum au fost prinși

„Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea

”, au transmis reprezentanții

, printr-un comunicat de presă.

În urma cooperării judiciare, doi cetățeni români au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, în timp ce au preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și ulterior arestați preventiv.

Inculpații au fost coordonați de un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României, indică cercetările efectuate.

Cetățeanul de origine turcă urma să fie adus luni la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, a transmis DIICOT.

Sursa foto: DIICOT, Poliția Română

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

10 Oct, 19:45

Social –

10 Oct, 19:41

Război în Ucraina –

10 Oct, 19:34

Ultima oră

Actualitate –

10 Oct, 19:21

10 Oct, 18:37

Știri –

10 Oct, 18:32

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/perchezitii-diicot-dupa-ce-aproape-200-de-kilograme-de-heroina-au-intrat-in-tara-prin-portul-constanta-cum-au-fost-ascunse-drogurile-20070421

Ultimă oră

Același autor