25.8 C
Arges
16 iulie, 2024

Ploile torențiale au făcut PRĂPĂD în mai multe localități din țară. Mașini luate de ape, străzi inundate, haos pe șosele

Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe localități din țară / Sursa FOTO: wikimedia.org

Publicat: 17/09/2023, 09:01

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe localități din țară în acest weekend. Multe mașini au fost luate de ape, străzile s-au inundat, iar pe șosele a fost haos.

În Cluj-Napoca, sistemul de canalizare nu a făcut față unei

căzute în oraș.

ISU, intervenții la foc automat

Meteorologii au emis două avertizări de vreme rea, una de Cod portocaliu și alta de Cod roșu. A plouat atât de puternic încât un tânăr a rămas blocat cu mașina sub un pod, informează Pro TV. El a reușit să iasă din autoturism și chiar a încercat să-l împingă, dar fără succes.

În oraș, mai mulți locuitori ieșiți la plimbare au fost surprinși de ploaia torențială, căutând adăpost în magazinele de pe bulevarde.

Peste 40 de solicitări de intervenție a primit ISU, cele mai multe fiind pentru inundații în gospodăriile oamenilor.

Și în Tulcea ploile torențiale au lovit puternic, circulația pe DN 22D fiind puternic afectată. Pe acest drum o mașină a fost surprinsă de viitură, cei doi pasageri din autoturism reușind să se salveze în ultimul moment.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și

au intervenit pentru evacuarea a două persoane aflate într-un autoturism suprins de viitură. Până la sosirea forțelor de intervenție, nivelul apei scăzuse, iar cele două persoane reușiseră să se autoevacueze. Acestea au fost recuperate și transportate într-o zonă de siguranță”, potrivit s lt. Profir Cristina, de la ISU Tulcea.

Nici județele Argeș și Vâlcea n-au scăpat de vremea rea. A plouat atât de mult încât centrul orașului Pitești s-a inundat.

Cod portocaliu de inundații în Vâlcea

De altfel, hidrologii au avertizat că duminică,. 17 septembrie, este pericol de

în bazinul hidrografic Lotru, din Vâlcea. Specialiștii au emis o avertizare

, valabilă până la ora 12.00.

„ Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație ”, scrie în avertizarea hidrologilor.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis, la primele ore ale dimineții, două avertizări de tip Cod portocaliu de averse și Cod galben de ceață valabile în județele Hunedoara și Harghita.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

17 Sep, 17:21

17 Sep, 17:03

17 Sep, 16:18

Ultima oră

Actualitate –

17 Sep, 16:15

17 Sep, 15:32

Sport –

17 Sep, 15:03

Sursa: https://www.gandul.ro/social/ploile-torentiale-au-facut-prapad-in-mai-multe-localitati-din-tara-masini-luate-de-ape-strazi-inundate-haos-pe-sosele-20055991

Ultimă oră

Același autor