23.6 C
Arges
16 iulie, 2024

Primarul din Mioveni, ARESTAT preventiv. Apar noi detalii din anchetă

Publicat: 05/10/2023, 23:12

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Argeș.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Jurnaliștii de la G4Media au publicat și unele stenograme prin care arată cum acesta a negociat cu directorul general al Poliției Locale Pitești angajarea fiicei acestuia la spitalul orășenesc.

”NICOLAE VALERICĂ: Pot să mă uit, sau… ? Da, sunt toți banii, 5 o dată, 5 o dată, 10 mii.

NICOLAE VALERICĂ: Îmi pare rău că s-a ajuns aici, trebuia să… să ne înțelegem de la început.

GEORGESCU ION:

Viața merge înainte și om vedea.”, se arată în referatul de arestare al procurorilor DNA.

”În momentul în care au apărut ofițerii de poliție, punga cu cei 10.000 euro se afla în posesia numitului Nicolae Valerică. Dacă știam că denunțul a fost formulat de numitul Nicolae Valerică le-aș fi spus ofițerilor de poliție că a venit să mă mituiască. ” (s.n.), spune primarul într-o altă înregistrare realizată de procurori, care îl acuză pe primar de atitudine nesinceră.

”Cu ocazia audierii în calitate de suspect, Georgescu Ion a susținut că cei 10.000 de euro restituiți în data de 04.10.2023 lui Nicolae Valerică reprezintă restituirea unui împrumut acordat anterior de cel din urmă, însă acest aspect este în contradicție totală cu probatoriul administrat în cauză, în condițiile în care, cu ocazia audierilor Nicolae Valerică a susținut că cei 10.000 de euro reprezintă o parte din suma de 30.000 de euro pe care Georgescu Ion o acceptase pentru a interveni pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru a o încadra pe Nicolae Sînziana-Alina – fiica lui Nicolae Valerică, în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală, aspect care se coroborează cu procesele verbale de redate a discuțiilor în mediu ambiental, în care cei doi vorbesc despre suma de 10.000 euro dată în scopul indicat de Nicolae Valerică și nu în scopul indicat de Georgescu Ion, respectiv cu titlu de împrumut”, se mai arată în referatul procurorilor.

PSD Mioveni îl susține pe primarul reținut de DNA: „Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită”

Primarul din Mioveni a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sub acuzația de trafic de influență. Ion Georgescu este acuzat de procurori că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare.

După ce organizația PSD Argeș a anunțat că edilul a fost exclus din partid

, filiala din Mioveni a PSD a anunțat, surprinzător, că îl susține pe Ioan Georgescu.

Anunțul a fost făcut – joi, 5 octombrie 2023, în jurul orei 11:30 – pe pagina de Facebook a filialei, iar reprezentanții PSD Mioveni au transmis că edilul are ”susținerea totală” a organizației, fiind considerat ”nevinovat”.

„ Organizația PSD MIOVENI s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu . Totodată, credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

06 Oct, 01:14

Sport –

05 Oct, 23:46

05 Oct, 23:43

Ultima oră

05 Oct, 22:52

Actualitate –

05 Oct, 22:22

05 Oct, 21:55

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/primarul-din-mioveni-arestat-preventiv-apar-noi-detalii-din-ancheta-20068606

Ultimă oră

Același autor