23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ion Georgescu este acuzat de trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA.

Judecătorii Tribunalului Argeș au dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a

ului din Mioveni, Ion Georgescu.

Ion Georgescu este acuzat de trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA.

Anterior, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea sa pentru 24 de ore.

Citeşte şi:

Ion Georgescu a fost reținut de DNA, sub acuzația de trafic de influență, după ce ar fi cerut mită 30.000 de euro pentru o angajare într-un spital, pe un post de conducere.

Pentru că nu a putut rezolva angajarea, primarul a vrut să dea înapoi cei 10.000 de euro primiți avans, moment în care a fost prins în flagrant.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/in-fata-natiunii/primar-mioveni-ion-georgescu-arestat-preventiv-687991.html

Ultimă oră

Același autor