23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Primarul din Mioveni, suspendat din funcție. Edilul, arestat preventiv pentru trafic de influență

Publicat la 6 octombrie 2023, 17:59

Sursa foto: Facebook

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost suspendat din funcție de prefectul județului Argeș ,Radu Perianu. Decizia a fost luat după ce edilul a fost arest preventiv pentru 30 de zile.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost suspendat, vineri, din funcție de prefectul județului

. Mai exact, Ion Georgescu a fost suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni prin ordinul prefectului județului Argeș.

Primarul din Mioveni, în arest preventiv

Edilul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influență. Este acuzat că a luat bani pentru a favoriza angajarea unui medic la Spitalul Mioveni.

Radu Perianu a emis vineri, 6 octombrie 2023, ordinul de suspendare a mandatului de primar:

„Am decis suspendarea mandatului de primar al domnului

. Acest act are valabilitate până la încetarea motivelor care au dus la suspendarea mandatului. De drept este suspendat în momentul arestării preventive și vine ca urmare a faptului că primăria trebuie să funcționeze. Primarul are obligații 24 de ore din 24, prin urmare situația trebuie reglementată astfel încât Primăria orașului Mioveni să funcționeze în continuare. Restul este treaba justiției. Să își urmeze cursul”.

Cine i-a luat locul primarului

Atribuțiile de primar au fost preluate de viceprimarul Ciprian Țurlea. Reamintim edilul a fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia denunțătorului suma de 10.000 de euro. Bani primiţi de la aceasta pentru angajarea fetei acestuia pe funcția de medic la Spitalul Mioveni. Primarul susține că banii restituiți reprezintă un împrumut.

Potrivit referatului de arestare emis de DNA, pe 8 iunie 2023, Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești, a făcut un denunț în care spunea că între el și primarul Ion Georgescu ar fi existat o înțelegere ca, în schimbul a 30.000 de euro, primarul să intervină la persoanele din conducerea din Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica sa, să fie angajată în cadrul unității în funcția de medic chirurg.

Ion Georgescu neagă acuzațiile. La audieri, primarul le-a spus anchetatorilor că banii respectivi reprezentau un împrumut, luat anterior de la şeful Poliţiei Locale

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/primar-mioveni-suspendat-arestat-preventiv-trafic-influenta.html

Ultimă oră

Același autor