25.8 C
Arges
16 iulie, 2024

Primarul oraşului Mioveni, suspendat din funcţie de prefectul judeţului Argeş

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost suspendat din funcţie de prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. Decizia a fost luată după ce primarul a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Decizia a fost anunţată vineri. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. Atribuţiile de primar vor fi preluate de către viceprimarul oraşului Mioveni.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi seara, de judecătorii Tribunalului Argeş.

Potrivit DNA, Ion Georgescu este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Ion Georgescu ar fi înapoiat martorului suma de bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:38

astăzi, 16:28

astăzi, 16:18

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/primarul-orasului-mioveni-suspendat-din-functie-de-prefectul-judetului-arges-22148496

Ultimă oră

Același autor