25.8 C
Arges
16 iulie, 2024

Rishi Sunak afirmă că Rusia a vizat o navă civilă în Marea Neagră cu „mai multe rachete”

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat luni că armata rusă a vizat o navă civilă de marfă în Marea Neagră cu „mai multe rachete” în data de 24 august, citând informaţii declasificate.

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

” Mulţumită informaţiilor declasificate, ştim că armata rusă a vizat o navă civilă de marfă în Marea Neagră cu mai multe rachete pe 24 august „, a declarat Sunak într-un raport actualizat în parlament cu privire la summitul G20 la care a participat, scrie

De când Rusia a renunţat în luna iulie la un acord mediat de ONU care permitea Ucrainei să îşi exporte în siguranţă cerealele prin Marea Neagră, Moscova a fost acuzată de Ucraina că ameninţă navele civile.

Atât Statele Unite, cât şi Marea Britanie au avertizat că Rusia ar putea ataca nave civile în Marea Neagră.

Rusia a anunţat în luna iulie că va considera ţinte legitime navele care circulă pe Marea Neagră spre sau dinspre porturi din Ucraina. „Navele vor fi considerate ca fiind potenţial militare. Drept consecinţă, ţările care le acordă pavilion acestor nave vor fi considerate ca fiind implicate în conflictul ucrainean de partea regimului de la Kiev. Anumite zone maritime din nord-vestul şi sud-estul apelor internaţionale ale Mării Negre sunt declarate în mod temporar zone periculoase pentru navigaţie”, a avertizat Ministerul rus al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 00:04

ieri, 23:06

5 sep 2023

duminică, 13:59

vineri, 14:32

ieri, 22:06

ieri, 18:02

ieri, 19:02

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/rishi-sunak-afirma-ca-rusia-a-vizat-o-nava-civila-in-marea-neagra-cu-mai-multe-rachete-22122128

Ultimă oră

Același autor