23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

Soluţia găsită pentru elevii unui sat din Argeş care mergeau 10 kilometri prin pădure ca să ajungă la şcoală

Opt containere vor fi amplasate în satul Tufanu, judeţul Argeş, de unde elevii mergeau 10 kilometri prin pădure să înveţe la cea mai apropiată şcoală.

Radu Perianu, prefectul judeţului Argeş, anunţă că, prin decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 8 containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni, pentru ca elevii de acolo să poată învăţa la ei în sat, în condiţii decente.

Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulţi kilometri pentru a ajunge la Şcoala Generală Mălureni.

„Erau permanent în pericol. Nici şcoala veche din satul lor nu mai putea fi folosită, este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârşit, a fost găsită soluţia. Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Imobilele modulare vor fi conectate la apă şi curent. Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spatiu de depozitare lapte-corn şi 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase”, declară prefectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:46

astăzi, 16:43

astăzi, 16:22

astăzi, 09:23

astăzi, 15:40

astăzi, 14:13

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/solutia-gasita-pentru-elevii-unui-sat-din-arges-care-mergeau-10-kilometri-prin-padure-ca-sa-ajunga-la-scoala-22126399

Ultimă oră

Același autor