23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

SPITALUL din România care oferă medicilor salarii de bază de 8.000 de lei și locuințe de serviciu. „Arată mai bine decât cele din străinătate”

Spitalul din Mioveni / Sursa foto: Facebook

Publicat: 13/09/2023, 15:36

Nu mai puțin de 16 medici au ales să se angajeze la Spitalul din Mioveni, în ultima jumătate de an. Mulți dintre ei au renunțat la ideea de a pleca din țară. Ce i-a convins? Dotările unității medicale, dar și faptul că funcționează ca o echipă.

În plus, pe lângă salariul motivant, medicii au primit și locuințe din partea autorităților locale.

Andreea și Mihai Hodorog aveau planuri mari. Visau să plece în Suedia să practice medicina și chiar se apucaseră să învețe limba. Dar o vizită la spitalul din Mioveni le-a schimbat viața la 180 de grade.

„Credeţi-mă că am avut pacienţi care au venit în perioada concediilor, care lucrează în Germania, în Franţa şi ne-au spus sinceri că spitalul acesta arată mult mai bine decât cele în care au fost ei când au avut nevoie în afară.

Noi nu ne plănuim să plecăm într-un viitor apropiat. Nouă ne place aici”, a declarat Mihai Hodorog, medic, pentru Observator News.

„Plecarea dintr-un centru universitar într-un spital mai mic poate fi uneori o tranziţie dificilă. E complicat, însă lucrurile au fost făcute mai uşoare aici, aşa cum vă spuneam, de colectiv”, crede Andreea Hodorog, medic.

Alin Radu are 33 de ani și conduce Urgențele de la Spitalul Mioveni. La fel cu Andreea și Mihai se gândea că va pleca să lucreze în străinătate. Dar a venit la spitalul din Argeș și i-a plăcut ce a văzut. Ca el au mai fost alți cinci colegi și urmează să mai vină și doi medici rezidenți.

„Oportunitatea a venit prin construirea spitalului nou, un proiect nou, alături de noul manager, având în vedere şi promisiunile dânsului şi echipa de medici. Faptul că am putut să aduc lângă mine, odată cu venirea mea, şi alţi colegi”, afirmă Alin Radu, medic.

Medicii primesc şi apartament

15 locuinţe de serviciu au fost puse la dispoziţia medicilor de autorităţile locale, iar salariile de bază sunt în jur de 8.000 de lei. „Ne-am mai dori încă un medic cardiolog şi un neurolog. Avem 250 de paturi, 180 de paturi contractabile pe care luăm bani de la Casa de Asigurări”, spune Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni.

Spitalul nu este unul de urgență dar, la acest moment, doi medici de la Mioveni ajută cu gărzi Spitalul de Urgență Pitești, cel mai mare din județ.

Sursa foto: Facebook

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

13 Sep, 15:30

Actualitate –

13 Sep, 15:25

13 Sep, 15:24

Ultima oră

13 Sep, 15:18

13 Sep, 15:00

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/spitalul-romania-salarii-baza-8-000-lei-locuinte-serviciu-20053787

Ultimă oră

Același autor