14.1 C
Arges
8 septembrie, 2024

SUA avertizează China în privința manevrelor militare riscante: „Este doar o chestiune…

SUA avertizează China în privința manevrelor militare riscante: „Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit”

5 iunie 2023

Casa Albă avertizează că manevrele militare ale Chinei, considerate drept agresive de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniţi, după ce în weekend o navă chinezească a tăiat calea unui distrugător SUA, ciocnirea fiind iminentă.

Marina americană a acuzat sâmbătă o navă chineză de a se fi deplasat în zigzag într-un mod „periculos” în jurul unuia dintre distrugătoarele sale care naviga în strâmtoarea Taiwan împreună cu o navă canadiană, la mai puţin de 10 zile după un incident aerian între cele două ţări în regiune.

„Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, într-o conferinţă de presă.

El a denunţat o serie de manevre atât periculoase, cât şi neprofesionale, în opinia sa.

Pentagonul a criticat duminică acţiunile „din ce în ce mai riscante” ale armatei chineze în Asia.

Pe 26 mai, pilotul unui avion de vânătoare chinez a efectuat o „manevră agresivă nejustificată” în apropierea unui avion de recunoaştere american care survola Marea Chinei de Sud, potrivit militarilor americani.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Lilian Carp este cel care a fost nominalizat de PAS pentru a reprezenta Republica Moldova în cursa electorală pentru capitala țării, la Primăria Chișinău,…

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că se va întâlni cu directorul general al Tesla, Elon Musk, pentru a doua oară în puțin peste…

Sursa: https://romanialibera.ro/international/sua-avertizeaza-china-in-privinta-manevrelor-militare-riscante-este-doar-o-chestiune-de-timp-pana-cand-cineva-va-fi-ranit/

Ultimă oră

Același autor