35.5 C
Arges
16 iulie, 2024

Un bărbat din Argeș s-a dus băut la proba practică pentru permisul auto

Un bărbat din Argeș care voia să devină șofer s-a prezentat băut la proba practică pentru obținerea permisului auto. Polițistul examinator și-a dat seama că tânărul consumase alcool și i-a pus fiola.

”În această dimineaţă, unul dintre examinatorii Serviciului Permise a cerut testarea cu alcooltestul pentru un candidat. Bărbatul în vârstă de 31 de ani prezenta halenă alcoolică, iar poliţistul nu l-a lăsat să urce la volan”, a transmis, luni, Prefectura Argeş.

Sursa citată a precizat că bărbatul a fost testat de către poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi s-a confirmat faptul că a consumat băuturi alcoolice.

”Avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost declarat “respins” la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Nu va răspunde contravenţional pentru că nu a condus”, a mai transmis sursa citată, potrivit News.ro.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, l-a felicitat pe poliţistul examinator.

”De asemenea, ţin să le atrag atenţia tuturor candidaţilor că astfel de situaţii sunt de neiertat şi că nu le vor fi trecute cu vederea, indiferent de scuzele invocate. Tânărul de astăzi a spus că a consumat alcool în ziua de ieri, dar este irelevant. Condamn dur orice faptă, dar şi tentativă, de a urca la volanul unui autoturism după consumul de alcool sau orice fel de substanţe interzise pentru că nu este în joc doar viaţa celui care face un astfel de gest, ci şi a celorlalţi participanţi la trafic, indiferent că vorbim despre şoferi sau pietoni”, a declarat prefectul de Argeş.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/un-barbat-din-arges-s-a-dus-baut-la-proba-practica-pentru-permisul-auto-2551975

Ultimă oră

Același autor