15.3 C
Arges
8 septembrie, 2024

Un om a murit într-un azil al groazei din Argeș. Alte trei persoane au fost duse la spital

Un om a murit într-un azil al groazei din Argeș. Alte trei persoane au fost duse la spital. Sursă foto: Antena 3 CNN

Este anchetă la un azil din

, județul Argeș, după ce un bărbat și-a pierdut viața. Există suspiciuni că moartea acestuia s-ar datora faptului că nu ar fi primit îngrijiri medicale la timp.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă și au efectuat percheziții atât la azilul unde era internat bărbatul, cât și la alte trei locații. În timpul anchetei, trei persoane au fost duse la spital.

Bărbatul decedat avea 56 de ani și suferea de o afecțiune care i-a cauzat mobilitate limitată. Era internat în azilul din Albota, iar decesul său a fost declarat la Spitalul de Urgență din Pitești. Medicii au anunțat moartea bărbatului, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete penale. Se suspectează faptul că bolnavul nu a primit tratament medical la timp și că a fost adus la spital prea târziu.

Percheziții la persoane cercetate pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu

”La data de 23 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Ștefănești și Albota, la sediile sau punctele de lucru ale unor persoane juridice și la locuințele unor persoane fizice.

Acestea sunt cercetate într-un dosar penal privind inacțiunea în asigurarea îngrijirilor medicale și igienei unei persoane internate într-un azil de bătrâni, precum și omisiuni în solicitarea intervenției medicale de urgență, fapt ce ar fi condus la decesul unui bărbat cu mobilitate limitată, în vârstă de 56 de ani, din Pitești.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și sisteme de calcul.

De asemenea, a fost dispus transportul la spital pentru trei persoane.

Două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș și Direcției de Sănătate Publică.

La activitățile de percheziție au participat peste 30 de polițiști argeșeni din structurile de investigații criminale, ordine publică, de investigare a criminalității economice, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”, se arată în comunicatul poliției.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/un-om-a-murit-intr-un-azil-al-groazei-din-arges-alte-trei-persoane-au-fost-duse-la-spital-716405.html

Ultimă oră

Același autor