23.6 C
Arges
19 iulie, 2024

UPDATE – Argeş: Un candidat s-a prezentat băut la proba practică pentru obţinerea permisului / Avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat / Era la prima încercare de obţinere a permisului

ieri, 11:21

Un candidat s-a prezentat băut la proba practică pentru obţinerea permisului, în judeţul Argeş, poliţiştii constatând că avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul care s-a prezentat băut la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere le-a spus poliţiştilor că nu a băut luni, ci cu o zi înaintea examenului, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Prefecturii Argeş.

El se afla la prima tentativă de a obţine permisul de conducere.

Persoanele care fac şcoala de conducători auto şi dau examenul în municipiul Piteşti trebuie să aştepte, în medie, aproximativ 22 de zile pentru a susţine proba practică.

Timpul de aşteptare pentru obţinerea permisului de conducere la Piteşti a fost unul foarte mare, ajungând şi la patru luni de la depunerea dosarului, reprezentanţii Instituţiei Prefectului făcând demersuri pentru ca examenul să fie susţinut şi în zilele de sâmbătă şi apelând inclusiv la examinatori din alte judeţe pentru ca această perioadă să fie scurtată.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

”În această dimineaţă, unul dintre examinatorii Serviciului Permise a cerut testarea cu alcooltestul pentru un candidat. Bărbatul în vârstă de 31 de ani prezenta halenă alcoolică, iar poliţistul nu l-a lăsat să urce la volan”, a transmis, luni, Prefectura Argeş.

Sursa citată a precizat că bărbatul a fost testat de către poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi s-a confirmat faptul că a consumat băuturi alcoolice.

”Avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost declarat “respins” la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Nu va răspunde contravenţional pentru că nu a condus”, a mai transmis sursa citată.

Preşedtul judeţului Argeş, Radu Perianu l-a felicitat pe poliţistul examinator.

”De asemenea, ţin să le atrag atenţia tuturor candidaţilor că astfel de situaţii sunt de neiertat şi că nu le vor fi trecute cu vederea, indiferent de scuzele invocate. Tânărul de astăzi a spus că a consumat alcool în ziua de ieri, dar este irelevant. Condamn dur orice faptă, dar şi tentativă, de a urca la volanul unui autoturism după consumul de alcool sau orice fel de substanţe interzise pentru că nu este în joc doar viaţa celui care face un astfel de gest, ci şi a celorlalţi participanţi la trafic, indiferent că vorbim despre şoferi sau pietoni”, a declarat prefectul de Argeş.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/update-arges-un-candidat-s-a-prezentat-baut-la-proba-practica-pentru-obtinerea-permisului-avea-o-alcoolemie-de-0-31-mg-l-alcool-pur-in-aerul-expirat-era-la-prima-incercare-de-obtinere-a-permisului-1922402123002023101121357023

Ultimă oră

Același autor